Menu weselne

Zestaw I – 165 zł/os Zestaw II – 185 zł/os Zestaw III – 220 zł/os
Zupa do wyboru Rosół królewski z makaronem
Krem ze świeżych pomidorów z grzanką ziołową
Staropolski żurek z białą kiełbasą i jajkiem na zakwasie
Rosół królewski
Krem z białych warzyw z bekonem prażonym
Zupa rybna z mleczkiem kokosowym i sandaczem
Rosół królewski z makaronem
Krem z pieczonego buraka z serem fetą i migdałami prażonymi
Zupa ucha wg. Przepisu Magdy Gessler
Danie główne do wyboru Pierś z kurczaka faszerowana suszonymi pomidorami i serem w sosie pomidorowym
Sznycel wiedeński panierowany
Karczek pieczony w sosie grzybowym
Polędwiczki wieprzowe zawijane w boczku z serem gorgonzola w sosie borowikowym
Kaczka w sosie żurawinowo – wiśniowym
Rolada z indyka z grzybami, serem pleśniowym w sosie szczawiowym
Paliczki wołowe w sosie winnym
Pierś z gęsi w sosie brandy
Filet łososia ze szpinakiem zapiekany pod beszamelem
Ziemniaki z wody ze świeżym koperkiem
Ziemniaki opiekane
Puree ziemniaczane
Ziemniaki zapiekane z ziołami
Ziemniaki au gratin
Puree ziemniaczano – chrzanowe
Kaszotto
Kasza bulgur
Gnocchi szałwiowe w maśle
Lub
Zapiekanka
Puree ziemniaczano-chrzanowe
Surówka z białej kapusty, marchewki
Warzywa gotowane z masełkiem
Blanszowana marchewka w pomarańczy i chili
Bukiet gorących warzyw
Zestaw surówek – 3 rodzaje
Zestaw surówek (3 rodzaje)
Buraczki na ciepło w czerwonym winie i sezamie
Deser do wyboru Mus czekoladowy
Deser lodowy z bezą i owocami
Beza z waniliowym mascarpone na sosie malinowym i świeżymi owocami
Ciasto czekoladowe z bitą śmietaną i świeżą miętą
Sernik brulee z sosem karmelowym
Lub
Tarta z kremem mascarpone i świeżymi owocami
Bufet ciepły Roladki drobiowe ze szpinakiem w sosie serowym
Schab pieczony w sosie demi glace
Dorsz zapiekany w sosie cytrynowym
Kaszotto gryczane
Kopytka ziemniaczane
Kalafior z bułką tartą i masłem
Gęś konfitowana w sosie porzeczkowym
Karczek wieprzowy w sosie z zielonego pieprzu
Filet z sandacza zapiekany w sosie cytrynowym na martini
Ziemniaki pieczone z ziołami
Warzywa zapiekane pod sosem beszamelowym
Lasagne bolognese z sosem z suszonych pomidorów
Sandacz zapiekany w sosie cytrynowym na martini
Ragu drobiowe z warzywami i grzybami
Zrazy wołowe w sosie własnym
Kluski Śląskie
Czarny ryż włoski
Przekąski na zimno serwowane na półmiskach Karkówka pieczona w rozmarynie
Rolada z kurczaka faszerowana szpinakiem
Domowy pasztet ze śliwką
Śledzie z rodzynkami i cebulą
Ryba w occie
Tartaletki z musem z ryby wędzonej
Sałatka caprese
Sałatka grecka
Marynaty
Pieczywo
Masło
Karczek pieczony w rozmarynie
Szynka pieczona w czerwonym winie
Rolada
Pasztet domowy
Terrina z sandacza
Śledź pod puszystą cebulką zaprawianą w śmietanie
Tymbaliki drobiowe
Sałatka grecka
Sałatka Caprese
Sałatka z pstrągiem wędzonym
Marynaty
Pieczywo
Masło
Karczek pieczony w rozmarynie
Szynka pieczona w czerwonym winie
Pasztet domowy
Śledź w 3 odsłonach
Sałatka grecka
Sałatka z pstrągiem wędzonym
Sałatka jarzynowa
Tatar wołowy na półmiskach
Terrina z sandacza w galarecie
Koreczki
Marynaty
Deska ryb wędzonych
Tartaletki z musem z ryb wędzonych
Vol-au-vent z musem z suszonych pomidorów
Pieczywo
Masło
II danie na ciepło do wyboru – 24:00 Pikantna zupa węgierska Beef Strogonow lub
Flaki z bułką na zakwasie
Żurek z białą kiełbasą, jajkiem w chlebku lub
Beef stroganoff
Napoje Świeżo parzona kawa
Wybór herbat
Soki owocowe 0,7l/osoba
Woda mineralna
Świeżo parzona kawa
Wybór herbat
Soki owocowe 0,7l/osoba
Woda mineralna
Świeżo parzona kawa
Wybór herbat
Soki owocowe 0,7l/osoba
Woda mineralna
Cena 165 zł / osoba 185 zł / osoba 220 zł /osoba

ZA DODATKOWĄ OPŁATĄ

Serwis alkoholi oraz usługi barmańskie:

Wino białe/czerwone od 35 zł/butelka 0,75l
Wódka od 35 zł/butelka 0,5l
Inne alkohole dostępne po indywidualnej wycenie.
• Opłata serwisowa za wnoszony własny alkohol 500 zł
/niezależnie od ilości oraz jakości alkoholu/
• Bar z profesjonalną obsługą barmańską 600 zł
/praca barmana podczas trwania przyjęcia – 5 godz

Tradycyjny stół wiejski :

Pieczony pasztet domowy, szynka wieprzowa z ratką, kiełbasa wiejska, kiełbasa biała, pasztetowa biała, boczek wędzony, salceson wiejski, kaszanka, baleron, kabanos, grzybki marynowane, pikle, wybór serów, , smalczyk z cebulką, ogórki kiszone, chrzan, musztarda, chleb wiejski.
• Dla 50 osób – 1100 zł
• Dla 100 osób – 1900 zł
• Dla 150 osób – 2800 zł

Prosto z sieci Pirata:

Ryby wędzone: sielawa, sieja, węgorz, pstrąg tęczowy, śledź, łosoś, sos tatarski, pikle, smalczyk z cebulką, grzyby marynowane, mus chrzanowy, chleb wiejski
• Dla 50 osób – 1300 zł
• Dla 100 osób – 2100 zł
• Dla 130 osób – 3000 zł

Bufet deserowy:

• Fontanna czekoladowa – oryginalna belgijska czekolada (3 kg) do wyboru: biała, mleczna lub deserowa
• Owoce filetowane – ananas, truskawka, kiwi, arbuz, winogron, brzoskwinia, melon
• Pianki, bezy, ptysie, rureczki deserowe, biszkopty, żelki, wafelki
• Desery jednoporcjowe: panna cotta, tiramisu, mus czekoladowy, owocowe wariacje (malinowy, gruszkowy, mango)
• Orzeźwiająca lemoniada owocowa

Cena: 1 200 zł

Oświetlenie i aranżacja oświetlenia :

1. SHARPY BEAM MOVE HEAD
2. ADJ ULTR BAR
3.ADJ GOBO MOTION
4.ADJ PAR 64 LED RGB
5.ADJ PROTRON
6.ADJ DEKKER
7.ADJ REVO
plus maszyny do dymu, do baniek

Cena: 800 zł

Menu do pobrania tutaj – plik pdf

Rezerwacja
close slider