Menu weselne

Zestaw I – 165 zł/os Zestaw II – 185 zł/os Zestaw III – 220 zł/os
Zupa do wyboru Rosół królewski z makaronem
Krem ze świeżych pomidorów z grzanką ziołową
Staropolski żurek z białą kiełbasą i jajkiem na zakwasie
Rosół królewski
Krem z białych warzyw z bekonem prażonym
Zupa rybna z mleczkiem kokosowym i sandaczem
Rosół królewski z makaronem
Krem z pieczonego buraka z serem fetą i migdałami prażonymi
Zupa ucha wg. Przepisu Magdy Gessler
Danie główne do wyboru Pierś z kurczaka faszerowana suszonymi pomidorami i serem w sosie pomidorowym
Sznycel wiedeński panierowany
Karczek pieczony w sosie grzybowym
Polędwiczki wieprzowe zawijane w boczku z serem gorgonzola w sosie borowikowym
Kaczka w sosie żurawinowo – wiśniowym
Rolada z indyka z grzybami, serem pleśniowym w sosie szczawiowym
Policzki wołowe w sosie winnym
Pierś z gęsi w sosie brandy
Filet łososia ze szpinakiem zapiekany pod beszamelem
Ziemniaki z wody ze świeżym koperkiem
Ziemniaki opiekane
Puree ziemniaczane
Ziemniaki zapiekane z ziołami
Ziemniaki au gratin
Puree ziemniaczano – chrzanowe
Kaszotto
Kasza bulgur
Gnocchi szałwiowe w maśle
Lub
Zapiekane puree ziemniaczano-chrzanowe
Surówka z białej kapusty, marchewki
Warzywa gotowane z masełkiem
Blanszowana marchewka w pomarańczy i chili
Bukiet gorących warzyw
Zestaw surówek – 3 rodzaje
Zestaw surówek (3 rodzaje)
Buraczki na ciepło w czerwonym winie i sezamie
Bufet słodki – deserowy Ciasta własnego wypieku, owoce
Ciasta własnego wypieku, owoce
Ciasta własnego wypieku, owoce
Bufet ciepły Roladki drobiowe ze szpinakiem w sosie serowym
Schab pieczony w sosie demi glace
Dorsz zapiekany w sosie cytrynowym
Kaszotto gryczane
Kopytka ziemniaczane
Kalafior z bułką tartą i masłem
Gęś konfitowana w sosie porzeczkowym
Karczek wieprzowy w sosie z zielonego pieprzu
Filet z sandacza zapiekany w sosie cytrynowym na martini
Ziemniaki pieczone z ziołami
Warzywa zapiekane pod sosem beszamelowym
Lasagne bolognese z sosem z suszonych pomidorów
Sandacz zapiekany w sosie cytrynowym na martini
Ragu drobiowe z warzywami i grzybami
Zrazy wołowe w sosie własnym
Kluski Śląskie
Czarny ryż włoski
Przekąski na zimno serwowane na półmiskach Karkówka pieczona w rozmarynie
Rolada z kurczaka faszerowana szpinakiem
Domowy pasztet ze śliwką
Śledzie z rodzynkami i cebulą
Ryba w occie
Tartaletki z musem z ryby wędzonej
Sałatka Caprese
Sałatka grecka
Marynaty
Pieczywo
Masło
Karczek pieczony w rozmarynie
Szynka pieczona w czerwonym winie
Rolada
Pasztet domowy
Terrina z sandacza
Śledź pod puszystą cebulką zaprawianą w śmietanie
Tymbaliki drobiowe
Sałatka grecka
Sałatka Caprese
Sałatka z pstrągiem wędzonym
Marynaty
Pieczywo
Masło
Karczek pieczony w rozmarynie
Szynka pieczona w czerwonym winie
Pasztet domowy
Śledź w 3 odsłonach
Sałatka grecka
Sałatka z pstrągiem wędzonym
Sałatka jarzynowa
Tatar wołowy na półmiskach
Terrina z sandacza w galarecie
Koreczki
Marynaty
Deska ryb wędzonych
Tartaletki z musem z ryb wędzonych
Vol-au-vent z musem z suszonych pomidorów
Pieczywo
Masło
II danie na ciepło do wyboru – 24:00 Pikantna zupa węgierska Beef Strogonow lub
Flaki z bułką na zakwasie
Żurek z białą kiełbasą, jajkiem w chlebku lub
Beef strogonov
Napoje Kawa
Wybór herbat
Soki owocowe 0,7l/osoba
Woda mineralna
Kawa
Wybór herbat
Soki owocowe 0,7l/osoba
Woda mineralna
Kawa
Wybór herbat
Soki owocowe 0,7l/osoba
Woda mineralna
Cena 165 zł / osoba 185 zł / osoba 220 zł /osoba

Dodatkowo proponujemy :

Serwis alkoholi oraz usługi barmańskie:

Alkohole dostępne po indywidualnej wycenie.
• Pobieramy opłatę serwisową za wnoszony własny alkohol
/niezależnie od ilości oraz jakości alkoholu/
• Bar z profesjonalną obsługą barmańską
/praca barmana podczas trwania przyjęcia – 5 godz

Tradycyjny stół wiejski :

Pieczony pasztet domowy, szynka wieprzowa z ratką, kiełbasa wiejska, kiełbasa biała, pasztetowa biała, boczek wędzony, salceson wiejski, kaszanka, baleron, kabanos, grzybki marynowane, pikle, wybór serów, , smalczyk z cebulką, ogórki kiszone, chrzan, musztarda,

Prosto z sieci Pirata:

Ryby wędzone: sielawa, sieja, węgorz, pstrąg tęczowy, śledź, łosoś, sos tatarski, pikle, smalczyk z cebulką, grzyby marynowane, mus chrzanowy,

 

• Fontanna czekoladowa – oryginalna belgijska czekolada (3 kg) do wyboru: biała, mleczna lub deserowa
• Owoce filetowane – ananas, truskawka, kiwi, arbuz, winogron, brzoskwinia, melon
• Pianki, bezy, ptysie, rureczki deserowe, biszkopty, żelki, wafelki
• Desery : panna cotta, tiramisu, mus czekoladowy, owocowe wariacje (malinowy, gruszkowy, mango)
• Orzeźwiająca lemoniada owocowa

 

Więcej informacji ; marketing@pirat.com.pl

 

 

Rezerwacja
close slider
Top