Menu weselne

Zestaw I – 165 zł/os Zestaw II – 185 zł/os Zestaw III – 220 zł/os
Zupa do wyboru Rosół królewski z makaronem
Krem ze świeżych pomidorów z grzanką ziołową
Staropolski żurek z białą kiełbasą i jajkiem na zakwasie
Rosół królewski
Krem z białych warzyw z bekonem prażonym
Zupa rybna z mleczkiem kokosowym i sandaczem
Rosół królewski z makaronem
Krem z pieczonego buraka z serem fetą i migdałami prażonymi
Zupa ucha wg. Przepisu Magdy Gessler
Danie główne do wyboru Pierś z kurczaka faszerowana suszonymi pomidorami i serem w sosie pomidorowym
Sznycel wiedeński panierowany
Karczek pieczony w sosie grzybowym
Polędwiczki wieprzowe zawijane w boczku z serem gorgonzola w sosie borowikowym
Kaczka w sosie żurawinowo – wiśniowym
Rolada z indyka z grzybami, serem pleśniowym w sosie szczawiowym
Paliczki wołowe w sosie winnym
Pierś z gęsi w sosie brandy
Filet łososia ze szpinakiem zapiekany pod beszamelem
Ziemniaki z wody ze świeżym koperkiem
Ziemniaki opiekane
Puree ziemniaczane
Ziemniaki zapiekane z ziołami
Ziemniaki au gratin
Puree ziemniaczano – chrzanowe
Kaszotto
Kasza bulgur
Gnocchi szałwiowe w maśle
Lub
Zapiekanka
Puree ziemniaczano-chrzanowe
Surówka z białej kapusty, marchewki
Warzywa gotowane z masełkiem
Blanszowana marchewka w pomarańczy i chili
Bukiet gorących warzyw
Zestaw surówek – 3 rodzaje
Zestaw surówek (3 rodzaje)
Buraczki na ciepło w czerwonym winie i sezamie
Deser do wyboru Mus czekoladowy
Deser lodowy z bezą i owocami
Beza z waniliowym mascarpone na sosie malinowym i świeżymi owocami
Ciasto czekoladowe z bitą śmietaną i świeżą miętą
Sernik brulee z sosem karmelowym
Lub
Tarta z kremem mascarpone i świeżymi owocami
Bufet ciepły Roladki drobiowe ze szpinakiem w sosie serowym
Schab pieczony w sosie demi glace
Dorsz zapiekany w sosie cytrynowym
Kaszotto gryczane
Kopytka ziemniaczane
Kalafior z bułką tartą i masłem
Gęś konfitowana w sosie porzeczkowym
Karczek wieprzowy w sosie z zielonego pieprzu
Filet z sandacza zapiekany w sosie cytrynowym na martini
Ziemniaki pieczone z ziołami
Warzywa zapiekane pod sosem beszamelowym
Lasagne bolognese z sosem z suszonych pomidorów
Sandacz zapiekany w sosie cytrynowym na martini
Ragu drobiowe z warzywami i grzybami
Zrazy wołowe w sosie własnym
Kluski Śląskie
Czarny ryż włoski
Przekąski na zimno serwowane na półmiskach Karkówka pieczona w rozmarynie
Rolada z kurczaka faszerowana szpinakiem
Domowy pasztet ze śliwką
Śledzie z rodzynkami i cebulą
Ryba w occie
Tartaletki z musem z ryby wędzonej
Sałatka caprese
Sałatka grecka
Marynaty
Pieczywo
Masło
Karczek pieczony w rozmarynie
Szynka pieczona w czerwonym winie
Rolada
Pasztet domowy
Terrina z sandacza
Śledź pod puszystą cebulką zaprawianą w śmietanie
Tymbaliki drobiowe
Sałatka grecka
Sałatka Caprese
Sałatka z pstrągiem wędzonym
Marynaty
Pieczywo
Masło
Karczek pieczony w rozmarynie
Szynka pieczona w czerwonym winie
Pasztet domowy
Śledź w 3 odsłonach
Sałatka grecka
Sałatka z pstrągiem wędzonym
Sałatka jarzynowa
Tatar wołowy na półmiskach
Terrina z sandacza w galarecie
Koreczki
Marynaty
Deska ryb wędzonych
Tartaletki z musem z ryb wędzonych
Vol-au-vent z musem z suszonych pomidorów
Pieczywo
Masło
II danie na ciepło do wyboru – 24:00 Pikantna zupa węgierska Beef Strogonow lub
Flaki z bułką na zakwasie
Żurek z białą kiełbasą, jajkiem w chlebku lub
Beef stroganoff
Napoje Świeżo parzona kawa
Wybór herbat
Soki owocowe 0,7l/osoba
Woda mineralna
Świeżo parzona kawa
Wybór herbat
Soki owocowe 0,7l/osoba
Woda mineralna
Świeżo parzona kawa
Wybór herbat
Soki owocowe 0,7l/osoba
Woda mineralna
Cena 165 zł / osoba 185 zł / osoba 220 zł /osoba

ZA DODATKOWĄ OPŁATĄ

Serwis alkoholi oraz usługi barmańskie:

Alkohole dostępne po indywidualnej wycenie.
• Pobieramy opłatę serwisową za wnoszony własny alkohol
/niezależnie od ilości oraz jakości alkoholu/
• Bar z profesjonalną obsługą barmańską
/praca barmana podczas trwania przyjęcia – 5 godz

Tradycyjny stół wiejski :

Pieczony pasztet domowy, szynka wieprzowa z ratką, kiełbasa wiejska, kiełbasa biała, pasztetowa biała, boczek wędzony, salceson wiejski, kaszanka, baleron, kabanos, grzybki marynowane, pikle, wybór serów, , smalczyk z cebulką, ogórki kiszone, chrzan, musztarda, chleb wiejski.

Prosto z sieci Pirata:

Ryby wędzone: sielawa, sieja, węgorz, pstrąg tęczowy, śledź, łosoś, sos tatarski, pikle, smalczyk z cebulką, grzyby marynowane, mus chrzanowy, chleb wiejski

Bufet deserowy:

• Fontanna czekoladowa – oryginalna belgijska czekolada (3 kg) do wyboru: biała, mleczna lub deserowa
• Owoce filetowane – ananas, truskawka, kiwi, arbuz, winogron, brzoskwinia, melon
• Pianki, bezy, ptysie, rureczki deserowe, biszkopty, żelki, wafelki
• Desery jednoporcjowe: panna cotta, tiramisu, mus czekoladowy, owocowe wariacje (malinowy, gruszkowy, mango)
• Orzeźwiająca lemoniada owocowa

 

Oświetlenie i aranżacja oświetlenia :

1. SHARPY BEAM MOVE HEAD
2. ADJ ULTR BAR
3.ADJ GOBO MOTION
4.ADJ PAR 64 LED RGB
5.ADJ PROTRON
6.ADJ DEKKER
7.ADJ REVO
plus maszyny do dymu, do baniek

Menu do pobrania tutaj – plik pdf

Top
Rezerwacja
close slider